NL EN
Webdesign

Ivoren Kruis

Frisse website met álle informatie over mondgezondheid.

Het Ivoren Kruis is de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid en al ruim 120 jaar een begrip op het terrein van de bevordering van de mondgezondheid. Het bevorderen van de mondgezondheid door middel van voorlichting is een belangrijke taak van het Ivoren Kruis. Om zo’n groot mogelijk publiek te bereiken was het hard nodig om te werken aan de online aanwezigheid. Wij mochten hier onze tanden in zetten en hebben samen met Inventeers, die verantwoordelijk zijn voor de webdevelopment, een toekomstbestendige website neergezet.

Een functionele en toegankelijke website

Het Ivoren Kruis is een grote vereniging die er voor veel mensen wilt zijn. In de eerste plaats voor haar leden, circa 2500 tandartsen en mondhygiënisten. En daarnaast voor (andere) tandheelkundige zorgverleners, zorgaanbieders, onderwijsinstellingen, GGD en gemeenten, media, fabrikanten, zorgverzekeraars en het publiek. Dat is veel informatie voor heel veel mensen. Het uitgangspunt voor het functionele ontwerp van de website voor het Ivoren Kruis-website ging met name over het structuren van deze informatie. We hebben diverse aandachtspunten benoemd die voor verschillende doelgroepen van belang zijn en vervolgens samen met Ivoren Kruis prioriteiten gesteld voor verschillende categorieën van informatie. Aan de hand van de resultaten hebben we een gestructureerd en logisch functioneel ontwerp gemaakt.

Webdesign voor iedereen

Op voorhand was er geen (bestaande) huisstijl om mee te werken, enkel een logo. Aan de hand van dit logo hebben wij enkele elementen doorontwikkeld die wij konden gebruiken voor het design. We hebben de kleuren een frisse upgrade gegeven waardoor er een gebruikersvriendelijk kleurenpalet is ontstaan. Een rustige en vertrouwelijke blauw en een opvallende roze kleur die opvalt en frisheid uitstraalt. Daarnaast hebben we enkele iconen ontwikkeld en een kleine beeldbank met foto’s samengesteld. Of je nu als patiënt iets wilt weten over een onderwerp van de mondgezondheid of als zorgaanbieder, media etcetera, bij het Ivoren Kruis zit je op de juiste plek voor alle informatie.

Oud versus Nieuw

Bekijk hieronder het verschil tussen de oude en nieuwe home-pagina van de website. Met je muis kun je over de afbeelding heen gaan om de verandering zelf te ervaren.

Laat ons ook jouw website ontwerpen.

Grafisch ontwerp leiden, grafisch ontwerp, kordaat, studio kordaat, leiden, grafisch ontwerper, grafische vormgeving, graphic design, vormgeving, Eric van der Zwet

Bel Eric +31 (0)6 1541 11 59 of stuur hem een mail.

Volgend project

Branding / Identiteit / Website

Iotopus

Identiteit en website voor ontwikkelaars van slimme sensoren en meetsystemen.

arrow icon Alle projecten Branding / Identiteit / Website