NL EN
Datavisualisatie

HAI TRIPS Flexibilities

Heatmap en interactieve tabellen om het gebruik van TRIPS aan te moedigen.

arrow icon Alle projecten Datavisualisatie

Voor Health Action International (HAI) transformeerden wij een database met betrekking tot TRIPS Flexibilities in de EU om tot enkele datavisualisaties, zoals een heatmap en enkele interactieve tabellen. 

TRIPS Flexibilities

Een van de onderwerpen waar Health Action International zich mee bezig houdt is om de toegang tot betaalbare medicijnen te verbeteren. Zo steunen zij onder andere het gebruik van legale en administratieve maatregelen om de schadelijke effecten van buitensporig gebruik van octrooien op medicijnen tegen te gaan. Een van deze maatregelen is het toepassen van ‘TRIPS Flexibilities’, een uitzonderingstoepassing in het beleid om de impact van octrooien te verzachten. HAI stelt op hun website hun bronnen beschikbaar ter informatie over dit onderwerp voor wie dit kan gebruiken. Een onderdeel uit deze tools is om de beschikbare database visueel en overzichtelijk te maken van alle TRIPS Flexibilities die momenteel worden toegepast of in het proces van toepassen zijn. Op deze manier bieden we de kijker een aantal verschillende ingangen om de informatie te bekijken en niet door een database te hoeven spitten.

Datavisualisaties: heatmap en interactieve tabellen

De kaart van Europa hebben we doorontwikkeld tot heatmap van de TRIPS Flexibilities. Hierin kun je door middel van kleur-intensiteit bekijken hoeveel TRIPS flexibilities er per land worden toepast. Je kunt de kaart filteren op de status van implementatie van de TRIPS en per land kun je klikken om de specifieke informatie per TRIPS te bekijken. Zo zie je welk artikel er wordt gebruikt, voor welk medicijn, voor welke ziekte, etcetera. In de interactieve tabellen eronder kun je dezelfde informatie vanuit een ander standpunt bekijken. Zo krijg je snel inzichtelijk hoe vaak en voor welke ziektes de TRIPS Flexibilities worden toegepast; welke artikelen het meest worden ingezet; en in welke jaren dit werd gedaan.

Het webdevelopment van deze tool is gedaan door onze partner Mowbi.

Probeer het zelf eens uit op de website van HAI.

Zin om met ons samen te werken?

Grafisch ontwerp leiden, grafisch ontwerp, kordaat, studio kordaat, leiden, grafisch ontwerper, grafische vormgeving, graphic design, vormgeving, Eric van der Zwet

Bel Eric +31 (0)6 1541 11 59, stuur hem een mail of kom langs.

Volgend project

Concept / Identiteit / Campagne / Drukwerk

Streek van Verrassingen

Een vrolijke citymarketing campagne die je op pad stuurt en doet verrassen.

arrow icon Alle projecten Concept / Identiteit / Campagne / Drukwerk