NL EN
Branding / Identiteit / Website / Iconen

Brewbrain

Rebranding en positionering voor slimme bier-techneuten.

arrow icon Alle projecten Branding / Identiteit / Website / Iconen

Kordaat en bier, het blijft een combinatie die gewoon werkt. Halverwege vorig jaar klopten de slimme mannen van Brewbrain bij ons aan voor een rebranding van hun merk. Brewbrain ontwikkelt slimme producten die het brouwen van bier vergemakkelijken én helpen te verbeteren.

Professionalisering

Wat in 2018 begon als een hobby-project van een aantal collega’s, groeide al snel uit tot een volwaardig bedrijf. Hun product Float, een Wifi hydro- en thermometer die het verloop in je brouwsel bijhoudt, is ondertussen verkrijgbaar in webshops over de hele wereld. Hierdoor ontstond de urgente behoefte aan een professionele uitstraling die hun positionering bepaald. Met elkaar hebben we de missie, visie en toekomstplannen van Brewbrain benoemt. Hierna konden wij de slogan ‘We put the brains in brewing’ definiëren, waarmee we de eerste toon zetten voor de uitstraling. Door het gebruik van vriendelijke illustraties, fris kleurgebruik en een sympathieke tone of voice spreken we hobby-brouwers over de hele wereld aan.

Vernieuwde website en My Brewbrain platform

Een van de grootste wensen was het moderniseren van alle online communicatie. Naar de buitenwereld toe omvat dit de (corporate) website met alle informatie over de producten die ontwikkeld worden. Hierop staat onder andere een blog waar ontwikkelingen en tips met gebruikers worden gedeeld en kun je alle verkooppunten ter wereld inzien.

Een ander belangrijk aspect van hun online communicatie is het platform waarop de gebruikers hun brouw-data inzien. In nauwe samenwerking met de mannen van Brewbrain hebben we dit platform helemaal vernieuwd qua indeling en uitstraling. Zo hebben we ‘Brewblox’ in het leven geroepen waarop een gebruiker snel en gemakkelijk zijn live-data in de gaten kan houden. In de toekomst kan een gebruiker zijn dashboard ook naar eigen wens gaan indelen. Daarnaast kun je onder ‘My Floats’ de status van jouw producten bekijken met het batterij percentage, wifi sterkte en meest recente synchronisatie moment. Ook stimuleren we de interactie onder de groeiende community door gemakkelijk te kunnen reageren op brouwsels van anderen en openbare brouwsels inzichtelijk te maken. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Grafisch ontwerp leiden, grafisch ontwerp, kordaat, studio kordaat, leiden, grafisch ontwerper, grafische vormgeving, graphic design, vormgeving, Eric van der Zwet

Bel Eric +31 (0)6 1541 11 59 of stuur hem een mail.

Volgend project

Identiteit / Campagne / Drukwerk / Website

Lekker Bezig Leiden

Een Leidse corona-campagne met een tikkeltje humor.

arrow icon Alle projecten Identiteit / Campagne / Drukwerk / Website