NL EN
Website

UNC-ZH

Moderne website voor academisch netwerk van het LUMC en twaalf ouderenzorg organisaties in Zuid-Holland.

Het UNC-ZH (Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid Holland) staat voor de verbinding tussen wetenschap en praktijk: onderzoek in én met de ouderenzorg, voor goede ouderenzorg. Als academisch netwerk zetten ze zich gezamenlijk in voor (wetenschappelijk) onderzoek om de ouderenzorg te verbeteren. Verbindend, toegankelijk en stimulerend in kennisontwikkeling en kennisdeling. Het netwerk was hard toe aan een eigen moderne website, waarop ze de ontwikkelde kennis en ervaring goed kunnen uiten en delen. Een belangrijke doelstelling van de organisatie. Wij mochten aan de slag om dit te realiseren.

Functioneel ontwerp

We zijn het traject gestart door helemaal terug te gaan naar de basis en samen met het UNC-ZH te kijken naar welke wensen ze hadden voor de website: welke type informatie willen ze allemaal verwerken en welke functionaliteiten willen ze graag terug zien? De gehele indeling van de website is goed onder de loep genomen door te kijken naar hoe we het beste alle onderzoeken, producten, documenten en nieuwsberichten kunnen structureren.

Onderzoek

Een belangrijke pijler van de organisatie is onderzoek. De onderzoeken hebben een nieuwe indeling gekregen, door ze in te delen in vijf aandachtsgebieden: interventies, organisatie van zorg, participatie, passende (medische) zorg en technologie. Binnen ieder onderzoek wordt er een vast stramien aangehouden in hoe deze op de website wordt weergegeven. Zo is ieder onderzoek standaard ingedeeld met de onderdelen ‘kennis maken’, ‘kennis delen’, en ‘kennis toepassen’. Onder kennis delen en kennis toepassen vallen alle producten en publicaties die gerelateerd zijn aan een onderzoek. Deze zijn ook allemaal terug te vinden in de bibliotheek. In de zijbalken van een onderzoek staat alle praktische informatie verwerkt, zoals het onderzoeksteam, onderzoeksupdates, deelnemende instellingen en financiering. Op deze manier houden we de inhoudelijke en praktische informatie van een onderzoek gescheiden en overzichtelijk.

Bibliotheek

De bibliotheek was op de oude website een pagina lange opsomming van documenten. Uiteraard is deze nu geheel vernieuwd en gemoderniseerd. In de bibliotheek vind je nu alle soorten documenten die aan de onderzoeken zijn gekoppeld. Deze zijn niet alleen per onderzoek te bekijken, maar ook per type (animaties, brochures, factstheets, proefschriften, etcetera), per aandachtsgebied en per jaar. Ook is er een zoekfunctie ingebouwd indien iemand gericht weet waar hij naar zoekt.

Overig

Bij Actueel hebben we een onderverdeling gemaakt tussen nieuwsberichten, agenda en ‘uit de praktijk’. Zo stroomlijnen we de communicatie beter en maken we onderscheid tussen praktische nieuwsberichten en mooie verhalen uit de praktijk.

Mobiel

Uiteraard hebben we gezorgd dat de gehele site goed responsive werkt. Wil je een onderzoek lezen en deze nog snel delen met je netwerk? Gebruik dan de handige Share-button en kies een kanaal om het te delen.

Bekijk de website hier.

Laat ons ook jouw website ontwerpen.

Grafisch ontwerp leiden, grafisch ontwerp, kordaat, studio kordaat, leiden, grafisch ontwerper, grafische vormgeving, graphic design, vormgeving, Eric van der Zwet

Bel Eric +31 (0)6 1541 11 59 of stuur hem een mail.

Volgend project

Identiteit / Webdesign / Drukwerk

Technolab Leiden

Een identiteit waar de maakbaarheid vanaf spat.

arrow icon Alle projecten Identiteit / Webdesign / Drukwerk