NL EN
Branding / strategie

KINEO

Branding voor nieuw te realiseren beweeg- en kindcentrum in Roelofarendsveen.

arrow icon Alle projecten Branding / strategie

Begin 2024 is het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van een modern en ambitieus plan voor beweeg- en kindcentrum KINEO in Roelofarendsveen. Het gaat hierbij om een sporthal, zwembad en een kindcentrum voor iets meer dan 1.100 kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij ontwikkelden hiervoor het concept, ontwerp en uitwerking van een bijpassende branding en huisstijl.

Beweeg- en kindcentrum

KINEO is een beweeg- en kindcentrum waarin zeven locaties gaan samenkomen: 3 basisscholen, 3 locaties van het kinderdagblijf en buitenschoolse opvang en het sportbedrijf met zwembad en sporthal. De ambitie is om een doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs te creëren. Hierin wordt als één team met één visie gewerkt, zodat kinderen een passend en breed aanbod krijgen in samenwerking met o.a. sport en zorg. Voor de kinderen wordt gewerkt aan een modern onderwijs- en zorgsysteem. Hierin komt de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal te staan met ruimte om vanuit verbondenheid zich in eigen tempo te ontwikkelen. Pijlers die hierbij benoemd zijn gaan over spelen, ontdekken, onderzoeken, bewegen, in samenhand, in verbinding en passend. Omdat het gebouw tegelijkertijd met de visie ontwikkeld wordt, kunnen het gebouw, de inrichting en de visie elkaar versterken. Er worden geen traditionele klaslokalen gebouwd, maar breed inzetbare ruimtes die kunnen aansluiten bij wat de kinderen nodig hebben. Daarnaast komen er onderwerpen aan bod zoals beweegpleinen, een atelier, muziekruimte en wordt de buitenruimte een verlengstuk van de binnenruimte.

Beweging als uitgangspunt

KINEO is het Griekse woord voor bewegen en beweging staat dan ook niet alleen centraal in de (logischerwijs) sporthal en zwembad, maar ook in het onderwijs en kinderopvang van het kindcentrum. Daarom hebben wij beweging als uitgangspunt gebruikt voor het concept en ontwerp. Het ASM (Athletic Skills Model) heeft de ‘Schijf van 10!’ ontwikkelt, een wetenschappelijk en praktisch onderbouwd model waarin alle grondvormen van bewegen terugkomen die gezamenlijk belangrijk zijn voor een optimale motorische ontwikkeling. De Schijf van 10! komt niet alleen terug in de architectuur, maar ook in de branding van het beweeg- en kindcentrum. De tien grondvormen van beweging hebben we vertaald naar een serie van 10 grafische vormen en kleuren. Deze elementen vormen het speelse karakter. Waar het kindcentrum en beweegcentrum samenkomen in KINEO vindt interactie en verbinding plaats. Zo komen visueel ook de grafische vormen samen en vindt hier ook interactie en verbinding plaats. Dit zorgt voor een enorm dynamisch en positief geheel.

Oneindige combinaties

Bij een groot palet aan vormen hoort en groot kleurenpalet. We hebben gekozen voor frisse en heldere kleuren. Hierdoor komen niet alleen kleuren samen van verschillende persoonlijkheden (die in het centrum ook fysiek samenkomen), maar kunnen de verschillende combinaties ook in diverse situaties worden toegepast en ingezet worden voor een brede doelgroep. De kleuren zijn een frisse aansluiting op de aardse kleuren die in het pand zullen komen. Een aanvullend design-element in diverse uitingen is de gele energielijn. Deze staat voor continue groei, beweging en jouw eigen route. Er kan op veel manieren gespeeld worden met kleur, vorm en interactie.

Groei in beweging

Net als de pay-off van KINEO ‘groei in beweging’ is, is de huisstijl en branding van KINEO komende periode ook aan het groeien en in beweging. Tijdens de grootschalige bouw en ontwikkeling van KINEO werken we aan informatieboekjes, bouwborden, belettering in het pand, de website en meer.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Grafisch ontwerp leiden, grafisch ontwerp, kordaat, studio kordaat, leiden, grafisch ontwerper, grafische vormgeving, graphic design, vormgeving, Eric van der Zwet

Bel Eric +31 (0)6 1541 11 59 of stuur hem een mail.

Volgend project

UX/UI Design

Brouwland

Interface design voor alles-in-een brouwsysteem Brew Monk™.

arrow icon Alle projecten UX/UI Design