NL EN
Identiteit / Campagne

Dalton Leiden

Logo en campagne voor een nieuwe middelbare Daltonschool in Leiden.

arrow icon Alle projecten Identiteit / Campagne

Voor Dalton Leiden maakten wij een kleine campagne met posters, flyers, een website en animaties om handtekeningen in te zamelen in de regio. Dalton Leiden is een nieuwe middelbare school die vernieuwingsonderwijs biedt en zich richt op de toekomst. Om te mogen starten hebben zij steun nodig van ouders die dit initiatief zien zitten.

Logo

Hoe maak je een campagne voor een school die nog niet bestaat? Voor een goede start hebben wij eerst de basis van de identiteit ontwikkeld: een logo. Met de Dalton kernwaarden in ons achterhoofd hebben we een logo ontwikkeld die creatief, flexibel, eigenzinnig en modern is. De verschillende letters in het logo staan voor de verschillende kinderen die op school samenkomen. Met ieder kind het eigen karakter, eigen tempo en eigen manier van werken is iedereen uniek, maar samen vormen zij een gemeenschap op school: Dalton Leiden. Het logo maken we compleet met een pay-off: ‘De school die werkt voor jou’. Een mooie dubbelzinnige zin waarmee we o.a. refereren aan het gepersonaliseerde onderwijs waarin ieder kind in zijn eigen tempo kan leren.

Campagne

Om de plannen voor de school officieel in te mogen dienen moeten er eerst 600 handtekeningen worden verzameld van ouders met een kind tussen de 10 en 13 jaar in de regio. Om deze reden spreken we in de campagne actief de ouders van de kinderen aan. We stellen vragen die hún kind betreft en gaan het dialoog aan. Het resultaat is een serie van vier campagnebeelden waarin enkele onderwerpen van het Dalton onderwijs aan bod komen. Hierin worden de ouders geprikkeld om na te denken over welk onderwijs zij voor hun kind willen en ze te activeren om hun handtekening te zetten. We hebben de serie uitgewerkt in posters, flyers en animaties. Op de website is de uitgebreide informatie over Dalton Leiden te vinden en de link om als ouder een handtekening te zetten.

Volgend project

Illustratie / Drukwerk

Kordaat puzzel

Puzzel van 1000 stukjes voor ons 5-jarig bestaan!

arrow icon Alle projecten Illustratie / Drukwerk